Nem csalt az Il Ferro, de nem áll le a nyomozás

Nem csalt az autómatricázással foglalkozó Il Ferro - állapította meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság, miután tanulmányozta a könyvszakértői vizsgálat eredményét.
2007.07.20 07:28, Forrás: Magyar Nemzet

A számviteli rend megsértése és az adócsalás gyanúja még fennáll. A károsultak pertársaságának vezetője szerint azonban világos, hogy az embereket becsapták. Több mint öt hónap után meglehetősen érdekes véget érhet az Il Ferro-ügy. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese tegnap arról tájékoztatta lapunkat, hogy a cég könyvszakértői vizsgálatának elemzése után kiderült: nem követett el csalást az autóreklámozással foglalkozó, az utóbbi hónapokban a hírekben gyakran szereplő vállalkozás.

Az ügyészség is egyetértett a nyomozó hatóság álláspontjával, a meglévő dokumentumokat pedig a vám- és pénzügyőrséghez küldték el. Erre azért volt szükség, mert bár a csalás gyanúja megalapozatlannak bizonyult, adócsalás és a számviteli rend megsértése valószínűsíthető az Il Ferrónál a rendőrség szerint. Mint ismert, a BRFK még áprilisban kezdett vizsgálódni a reklámmatricás cég ellen egy polgári feljelentés nyomán. Kevesebb mint egy hónap elteltével pedig - csalás alapos gyanújával - a nyomozást is elindították. Az ügy jellege miatt a rendőrség igazságügyi könyvszakértő bevonásával nyomozott, majd a két hete elkészített dokumentumokat a BRFK fokozott ügyészi felügyelet mellett tanulmányozta.

Az eredmény nem kedvező a 8000 károsult ügyfél számára. Jóformán csak a két héttel ezelőtt létrehozott pertársaság sikerében bízhatnak, amelynél a pórul járt autómatricások közül csak valamivel több mint 300-an jelentkeztek. Ők egymilliárd forint körüli összeget követelnek az Il Ferrótól, valamint annak ügyvezető-tulajdonosától, Körmendi Ákostól. # A napnál világosabb, hogy becsapták az embereket # nyilatkozta lapunknak Menyhért Mészáros László, a pertársaság életre hívója. Mint fogalmazott, a rendőrségi határozat elkeserítette, mert bebizonyosodott, hogy a jog és az igazság külön utakon járnak.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Szoros ügyészi felügyelet az Il Ferro-ügyben Il Ferro-ügy - eddig százharmincan vannak a pertársaságban Hamarosan kiderül a vizsgálat eredménye az Il Ferro-ügyben Il Ferro: "Lesz..om azt a 7000-7500 embert" Vadásznak az IL Ferro károsultjaira Van kiút a csapdahelyzetből? Eladják autóikat az Il Ferro cég ügyfelei Toborzás csoportos perre az Il Ferro ellen Az IL Ferro megúszhatja? Megszüntethet a nyomozás a cég ellen Tagad az Il Ferro tulajdonosa Menekül az Il Ferro: több ezer szerződést hagytak hátra a telephelyen

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.