Tomcat milliós kártérítést követel

Ügyének jogerős lezárása után milliós kártérítést fog követelni Tomcat, akit csütörtökön helyeztek szabadlábra. Az ismert bloggert két hónapig tartották előzetes letartóztatásban, közveszélyokozás előkészületének alapos gyanújával.
2007.07.13 19:14, Forrás: Hír tv

Nem készített bombát és nem akart robbantani Polgár Tamás, a Tomcat néven ismert blogger - jelentette ki maga az érintett, pénteki tájékoztatóján. Elmondta: az ügy jogerős lezárása után milliós kártérítési pert indít, mert véleménye szerint megalapozatlanul tartották előzetes letartóztatásban.

A férfit május 8-án vették őrizetbe Csepelen és több mint 2 hónapig tartották előzetes letartóztatásban. A letartóztatásakor tartott házkutatás során a nyomozók kénport, salétromsavat, gyújtózsinórt, sőt emberi csontokat is találtak. Polgár Tamás szerint ezek nem alkalmasak robbantásra, és csak ismerőseinek vásárolt be ezekből az anyagokból. A csontokat egy ismerőse találta egy építkezésen - tette hozzá.

Tomcat sérelmezi, hogy csak a sajtóból értesülhetett a szakértői vizsgálat eredményéről. Állítása szerint a rendőrség nem fogadta el a blogger által megrendelt másik szakértői véleményt, amely cáfolta az ellene felhozott vádakat.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Megszüntették Tomcat előzetes letartóztatását Mécsest csinált a barátnőjének? - Tomcat tagadja a bombakészítést! Tomcat előzetesben - a rendőrség vizsgálja, hogyan kerülhettek a csontok a lakásba Nagy rendőrségi fogás: robbanószer, csontok és Tomcat Sokkolót találtak Tomcat-nél, ezért lecsukták Tomcat-et is előállították a rendőrök

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.