Doktor vagy nem doktor? Dobolyi rendbe teszi a honlapját

Dobolyi Alexandra, az Európai Parlament (EP) szocialista tagja szerdán az MTI-nek elmondta, hogy a különböző internetes honlapokon szereplő életrajzi adatai nem pontosak, ezért azokat pontosítani fogja.
2007.06.27 17:56, Forrás: MTI

"Az valóban igaz, hogy nem tudok odafigyelni, hol mi jelenik meg rólam, hiszen a munkámmal vagyok elfoglalva. Ha valakit ez bánt, attól elnézést kérek és pontosítani fogom az adatokat" - közölte Dobolyi Alexandra.

Hozzátette: nem ő kezeli honlapjait, amit ő kezel, az két részből áll. Az egyik a hivatalos életrajzot tartalmazza, és sehol nem szerepel benne doktori cím, csak a PhD-tanulmányok kezdetének időpontja, a másik részhez nincs közvetlen hozzáférése, de már értesítette a weblapért felelős szerkesztőséget a változtatások miatt.

A hvg.hu kedden azt írta, hogy Dobolyi Alexandra hivatalos önéletrajzaiban és interjúiban "szinte követhetetlenül kavarognak az időpontok és események" iskolai végzettségét illetően. A lap arra is felhívta a figyelmet, hogy a képviselő saját honlapján doktorként szerepel.

Utóbbi kapcsán az MTI-nek megismételte, hogy a honlapon található önéletrajzban ilyen adat nem szerepel.

A képviselő iskolai végzettsége kapcsán azt mondta: a Külkereskedelmi Főiskolára egy évig járt. 1994-ben kezdett Pécsen - folytatta -, ahol az egyetem felnőttképzési és emberi erőforrás fejlesztési intézete főiskolai karán személyügyi szervező diplomát kapott 1998 februárjában. A szocialista politikus hozzátette: egyetemi diplomát Pécsen szerzett humánszervezőként 2000-ben.

Dobolyi Alexandra közölte: felvették a pécsi egyetem természettudományi kara, földtudományi doktor iskolájába, amit az akkori rektor, Tóth József professzor vezetett. Hozzáfűzte: a képzésre be is iratkozott, de idő hiányában nem tudott részt venni a kötelező foglalkozásokon.

Elmondta: 2003-ban vették föl az ELTE doktori iskolájába, a bölcsészkar új és jelenkori egyetemes történelem tanszékére, amelynek vezetője Balogh András professzor volt. Mint mondta, négy lezárt féléve van, de halasztást kért, mert munkája miatt egyszerűen nem tud eleget tenni kötelezettségeinek.

Azzal kapcsolatban, hogy az önéletrajzában nincs megkülönböztetve, melyik európai parlamenti bizottság tagja és melyik póttagja, Dobolyi Alexandra közölte: aki ismeri az EP működését, tudja, hogy póttag is ugyanúgy kap jelentéseket, viszont a bizottsági szavazásnál, ha minden tag ott van, akkor a póttag nem szavazhat - fűzte hozzá. Megjegyezte: az elmúlt három évben egyszer sem volt arra példa, hogy mindegyik tag jelen lett volna egy bizottsági ülésen.

Dobolyi Alexandra kitért arra is, 2004-2007 között az MSZP EP-delegációjának helyettes vezetője volt. Fazakas Szabolcs az ő utódjaként lett az MSZP európai parlamenti delegációjának helyettes vezetője, miután 2007 áprilisban ő az MSZP külügyi titkárságának vezetője lett.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Botrány egy MSZP-s EP képviselő körül! Az életrajz tele van "pontatlansággal"

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.