A Fidesz képviselői lebontották a Kossuth téren álló kordont - képek

A fideszes országgyűlési és európai parlamenti képviselői polgári engedetlenségi mozgalom keretében pénteken lebontották a Kossuth Lajos teret övező kordont. Orbán is jelen volt a bontáson és elmondta, ha visszaállítják a kordont, akkor holnap újra jönnek és újra elbontják.
2007.02.02 11:47, Forrás: ma.hu


Kordonbontás Fidesz módra - képekképgaléria

Szájer József EP-képviselő bejelentette, hogy polgári engedetlenségi akció keretében lebontják a Kossuth Lajos teret övező kordont és kerítést. A fideszes parlamenti és EP-képviselők a kordonbontással azt kívánják elérni, hogy az országban teret kaphasson a szabad véleménynyilvánítás, illetve a gyülekezési szabadság jogát is tudják érvényesíteni az állampolgárok.

Orbán megkérte képviselőit, hogy a kordonbontást megzavaró rendőrök számát írják fel, hogy azok ellen később állampolgári bejelentést tudjanak tenni. Tudósítónk beszámolója szerint a rendőrök nem is próbálták megakadályozni a kordon lebontását, melynek eltávolításával mintegy fél óra alatt végeztek is a helyszínre megfelelő szerszámokkal felszerelkezve kivonult képviselők.

A kordonbontás befejezésével visszavonultak a képviselők az Országgyűlés épületébe, azonban előtte még Kövér László és Révész Máriusz is nyilatkozott a sajtónak. Elmondták, hogy nagy a valószínűség arra, hogy a kormányellenes politikai tüntetések folytatódni fognak, s bár még döntés nem született, de akár a Fidesz is szervezhet tiltakozó akciót a Kossuth térre.

A kordonlebontás és a képviselők visszavonulása után a rendőrség több autóval kivonult a helyszínre és újra kiürítették a teret. A kordont fizikailag jelenleg a rendőrök helyettesítik.

Az MSZP szerint nem hőstett, hanem provokáció az, hogy a Fidesz képviselői elkezdték bontani a Kossuth Lajos teret övező kordont.

Gusztos Péter politikai majomparádénak nevezte, hogy a Fidesz képviselői polgári engedetlenségi mozgalom keretében lebontották a Kossuth Lajos teret övező kordont péntek délelőtt.


A demokrácia védelméből mutattak Orbán Viktor pártelnök szerint a fideszes képviselők példát, amikor pénteken polgári engedetlenségi akciót hirdetve elbontották a Kossuth Lajos teret övező kordont.

A rendőrségi kordon lebontása egyértelműen jogsértés - mondta Kolláth György alkotmányjogász.

Ez a fideszes politika megbélyegzi a magyar jobboldalt, eltakarja a kormányzati hibákat, és ezzel csak a kormány és Gyurcsány Ferenc érdekeit szolgálja - közölte az MDF elnöke.

A kormányszóvivő azt is hangsúlyozta, minden, a rendőrség jogszerű intézkedésével szemben történő fellépés jogszerűtlen.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

A KDNP szolidaritást vállal a Fidesszel - újabb képek a Kossuth térről Szili: a kordonbontásban részt vevő képviselőknek vállalniuk kell a felelősséget - újabb képek Gyurcsány Ferenc: több mint káros, ami történt Több száz ember gyűlt össze pénteken a Kossuth Lajos téren Orbán: vállaljuk a következményeket Kormányszóvivő: a jogszabályokat mindenkinek be kell tartania MDF: önkényeskedéssel nem hagyjuk lejáratni a magyar jobboldalt Kövér: remélem Gergényi lemond Az alkotmányjogász szerint egyértelműen jogsértés a Kossuth téri kordon lebontása Orbán: a fideszes képviselők a demokrácia védelméből mutattak példát Gusztos Péter szerint majomparádé a Fidesz polgári engedetlenségi akciója MSZP: a Fidesz Magyarország jogrendjével szállt szembe Fidesz: a Kossuth tér 100 napja rendőri megszállás alatt áll A helsinki bizottság társelnökét sem engedték át a Kossuth téren - panasz az ORFK elnökéhez Nyilvánosságra hozták a Gergényi-aktákat - miért lett műveleti terület a Kossuth tér? Kossuth tér, mint műveleti terület - ez már örökre így marad? Visszavennék a Kossuth teret a kormányellenes tüntetők

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.