Meghalt Heni - A felgyújtott és megerőszakolt kislány nem küzdött tovább

Tegnap hajnalban a budapesti Szent István Kórházban meghalt a Makó külterületén július 20-án megerőszakolt, majd felgyújtott magyarcsanádi lány, Pénzes Henrietta.
2006.08.11 06:50, Forrás: Népszabadság

A támadással gyanúsított 15 éves fiú előzetes letartóztatását meghosszabbították. Az intenzív terápiás gyógykezelés és az operációk ellenére csütörtök hajnalban a fővárosi Szent István Kórházban meghalt a 18 éves Pénzes Henrietta. Magyarcsanádon, a Pénzes család lakóhelyén hamar értesültek a helyiek a tragikus hírről. Az általunk megkérdezett helybeliek körében a felháborodás és a döbbenet lett úrrá. A közhangulatot jelzi, hogy a település központjában percek alatt féltucatnyi helybeli követelte a tettes szigorú megbüntetését. Közülük azonban senki sem tudta elképzelni, hogy a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő, a borzalmas tett elkövetésével gyanúsított 15 éves makói K.András egyedül felelős Henrietta tragédiájáért.

A K. Andrást - apja két évvel ezelőtti öngyilkossága óta - egyedül nevelő édesanyja a napokban névtelen fenyegető levelet kapott, amelyben koporsót és akasztófát rajzoltak az asszonyt és a fiát jelképező sematikus rajz mellé, odaírva: "Megdöglötök", valamint "Muki élt 15 évet". A levelet - a postai bélyegző szerint - Cegléden adták fel. A boríték nem volt pontosan megcímezve, csak annyi állt rajta: Juca mamának, Makó - valamint az asszonynak az egyik újságból kivágott fényképe. K. Andrásné azt mondja: napok óta nem mer otthon aludni, s 19 éves lányát is félti a bosszúállóktól. Az asszony úgy véli: tanúvallomásával egyedül a lány bizonyíthatta volna azt, hogy a fia ugyan ott volt a helyszínen, de nem ő követte el a bűncselekményt.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Vallomást tett az a 15 éves makói fiú, akit Heni felgyújtásával gyanúsítanak

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.