Kecskemétre tartanak a Gripenek

Három gépen három magyar újságíró randevúzik Közép-Svédország felett - kétezer méter magasban - három magyar pilótával.
2006.03.18 08:35, Forrás: Népszabadság

Kedden érkeznek az első "magyar" Gripenek Kecskemétre. Három gépen három magyar újságíró randevúzik Közép-Svédország felett - kétezer méter magasban - három magyar pilótával. Az éterben recsegő, angol nyelvű, csak a pilótáknak szóló mondatok. Mindenki balra, kissé előre néz a megadott irányba, várja a magyar pilóták vezette Gripen vadászgépek és a média első légi találkozását.

Az első öt gép kedden érkezik Kecskemétre. Képesek vagyunk-e használni is őket, a magyar föld felett jövő kedden megjelenő bonyolult rendszereiket? A svéd gépek mindent tudnak, amit egy ilyen kategóriájú masinának tudnia kell: elfogó, taktikai támogató, földi célokat támadó, felderítő-kísérő, légtérfölény-kivívó vadászok.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Gripen-titkokat kutatott a magyar ipari kém? - az oroszoknak is kémkedhetett Már az összeszerelés fázisában a Gripen-beszerzés Hamarosan kiírják a Gripenek fegyverzetére a pályázatot Készülnek a magyar Gripenek Fénysebesség - egyre többe kerülnek a Gripenek

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.