Orbán "Tokaj hímvesszeje" maradhat? - megszüntették az eljárást Székhelyi József ellen

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság (BMRFK) megszüntette az eljárást a Himnusz meggyalázásának gyanúja ügyében Székhelyi József, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója ellen.
2005.08.01 14:04, Forrás: MTI

Székhelyi Józsefet, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatóját azt követően jelentették fel, hogy az SZDSZ március 19-ei országos kongresszusán pamflettjében Orbán Viktorral kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy "...mint Tokaj hímvesszeje, nektárt fog csöpögtetni - mindenhová".

A direktort ezt követően feljelentették a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon kérve, hogy a nemzeti jelkép megsértése miatt vonják felelősségre.A főkapitányság azonban kérte az Országos Rendőr-főkapitányságot (ORFK), hogy az ügyet más nyomozóhatóság vizsgálja meg, mert a csongrádiak szerződéses kapcsolatban állnak a feljelentett személy által vezetett intézménnyel. Az ORFK ezért a BMRFK-t bízta meg az eljárás lefolytatásával.

A BMRFK a napokban hozott határozatott az eljárás megszüntetéséről. "Az ügyben lefolytatott vizsgálat szerint a feljelentett személy sokat idézett kijelentésével nem követett el bűncselekményt" - mondta a BMRFK sajtóreferense. Szombati Andrea hozzátette: a határozatott továbbították a két feljelentőnek és a Szegedi Városi Ügyészségnek. Ellene nyolc napon belül lehet fellebbezni, ellenkező esetben jogerőre emelkedik. A rendőrség további információkkal a határozat jogerőre emelkedését követően szolgál.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Székhelyinél ugyanaz a nóta! Szálka vagy hímvessző? Tüntetés Székhelyi ellen - "Orbán hímvesszeje" még mindig üt "Orbán Tokaj hímvesszeje" - lemondatnák Székhelyit

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.