Újabb gyerektragédia - fülműtét közben halt meg az óvódás fiú

Nemrég egy négy éves kisfiú halt meg mandulaműtét után Kecskeméten. Most pedig egy hat éves gyermek halálára derült fény.

2005.04.27 08:42

A hat éves Krisztiánt fülfájdalmai miatt vitték orvoshoz. Korábban már többször kezelték hurutos megbetegedéssel. A kórházban megállapították, a gyermek az egyik fülére gyengébben hall és az egyik dobhártyája is vastagabb.

Az orvosok egy olyan fültubus behelyezését javasolták a családnak, aminek segítségével a kóros váladék távozik a hallószervből. Február 17-ére elő is jegyezték a gyermeket a műtétre. A szülők akkor látták utoljára gyermeküket, amikor betolták a műtőbe. A tubus behelyezésére már nem kerülhetett sor.

A győri kórház igazgatója, Bugovics Elemér elmondta: a gyermek halála után megállapodott a szülőkkel, hogy nem nyilatkozik a tragikus esetről. A család a mandulaműtétet követően meghalt kecskeméti gyermek halálhírének nyilvánosságra kerülésekor döntött úgy, ügyvédhez fordul. (Híradó, Blikk és Kisalföld Online híre alapján ma.hu)

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Miért kellett meghalni a 4 éves kisfiúnak? Orvosi mulasztás okozta a négyéves, mandulaműtéten átesett kisfiú halálát

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.