Szijjártó: A Trendex Holding a Gyurcsány-polip újabb csápja

Vasárnapi sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter arról beszélt, hogy a Trendex Holding Rt. a kormányváltás óta komoly állami megbízásokat kap.
2005.04.24 17:16, Forrás: fideszfrakcio.hu

"Több minisztérium mellett a Magyar Posta és az ÁPV Rt. is megrendelője ennek a cégnek. Leglelkesebb megrendelőnek az informatikai tárca (IHM), és külügyi tárca mutatkozik" - mondta a politikus. A képviselő elmondta, hogy sajtóhírek szerint az IHM több mint 800 millió forintnyi megbízást adott ennek a cégnek, és a külügyi bizottság kormánypárti tagjai a telekommunikációs beszerzések ügyében mentesítették a Külügyminisztériumot a közbeszerzési kötelezettsége alól.

A politikus emlékeztetett: a Trendex kapta több, a külügyi tárca hatásköre alá tartozó külügyképviselet telekommunikációs rendszerének felügyeletét is. A képviselő szerint a közbeszerzés alóli mentesítés a külügyi bizottság számára arról szól, hogy a Külügyminisztérium teljes titkos adatállományára egy cég tehesse rá a kezét.

"Ezt rendkívül aggályosnak tartjuk, nem vagyunk ebben partnerek. Ez ellen szavaztuk, és az elkövetkezendő időszakban is fel fogjuk emelni ellene a szavunkat" - hangsúlyozta. Szijjártó Péter szerint azért fontos beszélni ezekről, mert a Trendex Holding Rt. egyik igazgatósági tagja Antalóczi Zoltán egyben a Gyurcsány-birodalom zászlóshajójának számító Altus Rt.-nek is felügyelő bizottság tagja.

"Az a polip, amelyik Gyurcsány Ferenc mögött kirajzolódik, úgy tűnik, hogy meglehetősen messzire elér. Úgy tűnik, hogy nagyon sok személyes átfedés és kapcsolat van a gazdasági és a politikai szféra irányában. Jogosnak tűnik az a helyzetelemzés, amely szerint Gyurcsány Ferenc az országot egy jól behatárolható, szűk érdekkör számára kívánja kisajátítani" - mondta az ellenzéki politikus.

Szijjártó Péter emlékeztetett, hogy a miniszterelnök másfél éve titkolózik, menekül a neki szegezett kérdések elől, de hétfőn Gyurcsány Ferencnek meg kell jelennie a parlamentben az azonnali kérdések óráján, és ott választ kell adni azokra a titkokra, amelyek másfél éve övezik az ő meggazdagodását.

Ismeretes: a Fidesz "Tetthely"-sorozatának keretében olyan helyeket mutat be, ahol olyan emberek dolgoznak, akik sokat köszönhetnek Gyurcsány Ferencnek, vagy akiknek Gyurcsány Ferenc sokat köszönhet - írja a fideszfrakcio.hu.

A nagyobbik ellenzéki párt úgy határozza meg a sorozat célját, hogy felderítse az Apró-Gyurcsány érdekkör különböző kapcsolatait, és ezen kapcsolatok szerepét az állami pénzek vonatkozásában.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Gyurcsány kinevezettje a KSH-nál - A szakma értetlenkedik Szijjártó: felállt a magyar belpolitika Bonnie és Clyde párosa Az SZDSZ elutasítja "a Gyurcsány ügyeit föltáró bizottság" megalakítását Szijjártó Péter: a kormány egy teljes nemzedéknek üzent hadat Kirajzolódó Gyurcsány-polip? - Szijjártó: Gyurcsány akadályozza a vizsgálóbizottság megalakulását Gyarapodó Gyurcsány-vagyon az államtitkár segítségével? Gyurcsány-Apró- bizottság: elhalasztott döntés "Tetthely-sorozatot" indít a Fidesz Szijjártó Péter a Fidelitas új elnöke

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.