A száz leggazdagabb magyar 2004-ben - Gyurcsány "csak" a 70.

A leggazdagabb magyarok rangsorát 2004-ben Széles Gábor és Demján Sándor vezeti holtversenyben 50-50 milliárd forintos vagyonnal - a Manager Magazin kedden megjelent decemberi számának összeállításában.
2004.12.07 12:44, Forrás: Menedzser Magazin

Bár Menedzser Magazin mai számában megjelent 100 leggazdagabb magyar listája nem tekinthető a Magyar Hírlap hasonló jellegű kiadványának jogutódjának, a szellemi folytonosságot tekintve megállapítható, hogy váltás történt a lista élén. A 2003-as első (MH) Várszegi Gábor 40 milliárd forintra csökkenő vagyon mellett csak a lista 3. helyét foglalja el. A listán csakis a tiszta vagyonokat és vagyonosokat sorolta fel a magazin, a listáról hiányoznak azok a vagyonosok, akikről nem eldönthető biztosan, hogy a törvények és az üzleti etika alapvető szabályainak betartásával jutottak a csúcsra.

Őrségváltás

Leisztinger Tamás 37 milliárd forintos vagyonával ugyan a lista 4. helyére szorult, de valószínűleg még így is ő számít a leggazdagabb fizikusnak. A tőkepiaci személyiségeknél tartva Csányi Sándor a lista 5. helyét foglalja el 30 milliárd forintos magánvagyonával. Csányi 5. helyét holtversenyben érte el, a wallis-os Veres Tibor szintén 30 milliárd forinttal büszkélkedhet.

A tavalyi évhez (MH) képest a Nagy Elek (Vegyépszer), Bige László (Bige Holding) és Wáberer György (Waberer's Csoport) hármas TOP 10 tagsága sem meglepő. A Menedzser Magazin szerint a leggazdagabb 9 magyar köre nem változott a tavalyi évhez képest.

A vagyongyarapodás a lista szerint nem túl agresszív, a vagyonát öröklő Kristyán Judit (Fenyő János özvegye) 15 milliárd forinttal idén a 14., tavaly a 13. helyre volt jó.

A tőkepiaci vonulatot végigtekintve a lista 20. helyét Temesfői István (Globus) foglalja el 12.1 milliárdos vagyonnal. Spéder Zoltán kedvenc bikás pólójában mosolyog a lista 26. helyéről. Mosolyoghat is, hiszen 2003-as 8 milliárd forintos vagyona pont duplázódott, s ő az 54. helyről száguldott fölfelé. Spéder 2002-ben még éppen csak, hogy befért a TOP100-ba.

Szintén látványos emelkedés mutatott Nobilis Kristóf vagyona is, a volt CA-IB-s szakember 6.8 milliárd forinttal a lista 29. helyét foglalja el. Zwack Péter 6 milliárd forintos vagyonával 34., az unicumgyáros tavaly 33. volt 5.5 milliárd forintos vagyonnal.

A tőkepiaci személyiségek sorát folytatva Bojár Gábor a lista 34. helyéről tekint vissza. A Graphisoft első embere 7 helyet zuhant vissza. A Buda-Cash-t is tulajdonló Pintér Zoltán vagyona 5.5 milliárd forintra rúg, az üzletember a lista 40. helyén áll. A lista 53. helyét az évek óta leginkább golfban (Birdland) utazó Darvalics Lajos lett, a szakember a fiatalabbak számára lassan már ismeretlen Procent tulajdonosa volt.

A lista 60 helyén Albrecht Ottó áll, a Cashline tulajdonosa áll. A szakember idén több jó üzletet is csinált, vagyona 4.1 milliárd forintra gyarapodott. A 62. a Questor Csoportot tulajdonló Tarsoly Csaba, a 63. A BIF-es Ungár András.

Bár nem tőkepiaci személyiség, de Gyurcsány Ferenc 70. helye mindenképpen figyelmet érdemel. A miniszterelnök magánvagyona 3.8 milliárd forintra rúg.

Az OTP-s Lantos Csaba 3.5 milliárd forintos vagyon figyelmet érdemel, bár a lista szerint sem helyezésben, sem vagyonban nem tudott akkora növekedést produkálni, mint Spéder Zoltán. Wolf Lászlót viszont 3.4 milliárd forintos vagyonával újonnan érkezett, egyenesen a 78. helyre. Karsai Béla 20 helyet vesztett, a műanyagipari vállalkozó 3.2 milliárdos vagyonnal rendelkezik.

A lista 97. helyét Kóka János miniszter foglalja el 2.7 milliárdos vagyonnal.

A TOP100 listája

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Egy szürke bürokrata és Magyarország 100 leggazdagabb emberének egyike áll egymással szemben - írja a Die Presse A 100 leggazdagabb - Bill Gates vezet, Soros György az 54. 6 napja eltűnt a 100 leggazdagabb magyar egyikének 21 éves fia Nincs politikus a 100 leggazdagabb magyar milliárdos közt

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.