OMSZ

Életmentés egy fővárosi hotelben

Egy idős asszony félrenyelt, fuldokolni kezdett.

2022.10.11 09:14ma.hu

Mentőt kellett hívni egy 75 körüli nőhöz egy fővárosi hotelbe, miután a vendég félrenyelt a vasárnapi reggeli közben - számolt be Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

A nő fuldokolni kezdett, ezért lánya azonnal megpróbálkozott a Heimlich-műfogással, ami azonban sajnos nem vezetett sikerre, így az anya légútja teljesen elzáródott, melyet követően összeesett.

Ekkor a hotel egyik munkatársa is a nő segítségére sietett, mentőt hívott, majd a telefonos utasítások szerint megvizsgálta a vendéget, aki ekkor már nem lélegzett. A mentésirányító azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a bátor recepcióst.

A perceken belül helyszínre érkező mentősök később emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásnak köszönhetően végül sikerre vezetett és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.