Koronavírus-járvány

Szlávik János elárulta, kik azok, akik akár évekig is védettek lehetnek

Az idős, oltatlan betegek kerülnek leginkább kórházba a fertőzöttek közül.

2021.09.28 10:13ma.hu

Egyre többen kerülnek kórházba, és sok köztük az olyan, aki nincs beoltva. Vannak olyan fertőzöttek is, akik már felvették az oltást, náluk azonban nagyon gyenge tünetekkel vagy tünetek nélkül zajlik a betegség − mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a TV2 reggeli műsorában. A főorvos kiemelte, hogy nagyon kicsi annak az esélye, hogy egy oltott ember súlyosan megbetegedjen a koronavírus miatt.

A szakember elmondta, hogy a tudósok sem merik kijelenti, de a legnagyobb védelmet azok az emberek élvezik, akik már átestek a betegségen és be is vannak oltva a fertőzés ellen. Ők akár több évig is védettek lehetnek a fertőzéssel szemben.

A szakember elmondta, hogy nem szeret jósolni, úgyhogy nem tudja, mire lehet számítani a negyedik hullámnál, azonban kiemelte, hogy például Angliában rengeteg új eset van, miközben az ország nagy része már védett a fertőzés ellen. Kiemelte azonban, hogy nincs annyi beteg a kórházakban.

Szlávik János elmondta, hogy az oltatlanok felét nem tudják meggyőzni arról, hogy vegyék fel a vakcinát, mert annyira makacsak. A másik ötven százalékot nem érjük el − mondta, majd hozzátette: rájuk vonatkozik, hogy ki kell menni a védőnőknek, hallgatóknak, és tájékoztatni őket, miért szükséges a koronavírus elleni védőoltás felvétele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.