Koronavírus-járvány

Zacher: a poszt-Covid még meg fogja keseríteni az életünket

A toxikológus szerint a következő feladat, hogy mindenki megszabaduljon a karanténidőszak alatt felszedett plusz kilóktól.

2021.05.25 11:17ma.hu

Zacher Gábor, a hatvani kórház főorvosa az Indexnek mondta el, hogyan értékeli a legfrissebb adatokat.

"Nálunk, Hatvanban csend van. Ezek már a csend hangjai, reméljük, nem lesz folytatás. Habár, ahogy erről már tegnap beszéltem, a poszt-Covid még meg fogja keseríteni az életünket. Tegnap mentőztem a fővárosban, ott is béke volt. Azt gondolom, nyugodt nyarunk lesz, de ettől még a biztonsági intézkedéseket ne felejtsük el" - fejtette ki a lapnak Zacher.

A toxikológus azt szintén hozzátette, hogy a következő feladat, hogy mindenki megszabaduljon a karanténidőszak alatt felszedett plusz kilóktól. Hangsúlyozta, hogy az elhízás az egyik legfontosabb rizikófaktor számtalan betegség esetén.

A legfrissebb adatok szerint 164 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 802 510 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 21 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 581 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 671 392 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 101 537 főre csökkent. 1417 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 159-en vannak lélegeztetőgépen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.