Oktatás-demonstráció

Petícióban kérik szülők a Teleki Blanka Gimnázium egyik angoltanárának visszahelyezését

Attól tartanak, hogy Bereczky Csongor felmondását továbbiak követhetik.

2016.04.07 07:59MTI

Petícióban kérik szülők a Teleki Blanka Gimnáziumból a tankerület vezetőjét: helyezzék vissza pozíciójába azt az angoltanárt, aki márciusban felmondott, miután összekülönbözött Pukli István igazgatóval, aki ezért azt javasolta neki: adja be felmondását - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda esti Híradójában.

A műsornak nyilatkozva az angoltanár, Bereczky Csongor elmondta: Pukli István, a Tanítanék mozgalom egyik vezetője, jó igazgató volt, amíg "felelősséget vállalt a tanárokért és a gyerekekért, most szerintem felelőtlenség, amit csinál". Szerinte az elmúlt hetekben szakmai helyett egyre inkább politikai üggyé vált mozgalom tevékenysége, ennek pedig szerinte a diákok és az iskolai munka látja leginkább kárát.

A tanár elmondta, a március közepi, budapesti Kossuth téri pedagógustüntetés után egy értekezleten egyebek mellett nehezményezte, hogy Pukli István nem egyeztetett a tantestülettel a polgári engedetlenség meghirdetése előtt, és kifogásolta azt is, hogy az igazgató miatt túlzott médianyilvánosságot kap a gimnázium. Bereczky Csongor a felmondást is kilátásba helyezte. Az igazgató azt válaszolta, hogy ebben az esetben hiteltelenné vált, és az lenne a legjobb, ha beadná felmondását. Ő ezt megtette, Pukli István pedig aláírta - idézte vissza.

Szülők most petícióban kérték a tankerület vezetőjét, helyezzék vissza az angoltanárt a pozíciójába. Az egyik szülő az M1-nek azt mondta: attól tartanak, hogy Bereczky Csongor felmondását továbbiak követhetik.

A hírműsorban elhangzott, amióta Pukli István a gimnázium igazgatója, a 45 tagú tantestületből már több mint 25-en távoztak.

A Híradó kereste Pukli Istvánt az ügyben, aki nem akart nyilatkozni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.