"A legfontosabb földi érték az ember"

AQUILA Párt: új csillagkép a hazai politika egén

Az AQUILA Pártot (AQP) márciusban hegyezték be, de tevékenységük - 13 évvel ezelőtti megalakulásuk óta - folyamatos. Reális, kidolgozott programmal rendelkeznek, illetve rengeteg olyan meglátásuk, konstruktív javaslatuk van az élet minden területén, amely - ha megvalósulna - komoly előrelépést jelentene az egész Országnak - állítják szervezői.

2013.10.30 07:20ma.hu

Korábban 13 évig AQUILA Egyesületként – többek között – több száz szegény fiatalt tanítottak teljesen ingyen különböző tantárgyakra. Haldoklókat, elfekvő betegeket részesítettek lelki segítségben, és ma is – engedéllyel – a Szent Imre Kórházban végzik ezt a nehéz, de szép munkát. Lelki segítséget is adnak (ma is) a hozzájuk fordulóknak, és nevelik a fiatalságot a magas szinten megélt emberi életre. Az elmúlt években hozott egyesületi törvények miatt – úgy döntöttek – nem lehet így tovább működtetni az egyesületet, és nagyobb horizontot választva humánus, Istenhez hű cselekedeteikhez, párttá alakultak.

Az AQUILA Párt (AQP) nem a hatalom megragadása miatt jött létre, hanem valóban az Ország erkölcsi, humánus, gazdasági felemelését szeretné elérni, amelyre egy kidolgozott, konkrét, több mint 70 oldalas programja van, és amely közel egy éve az www.aquilapart.hu honlapján olvasható.

Az AQP közel egy éves működése során sok új tapasztalattal gyarapodott, mely részben saját magukat is meglepte. Ilyenek: a nép mély szkepticizmusa a politika irányában, a politikusok abszolút negatív megítélése, nehezen hisznek valakinek, aki mást akar. „Mi már sok embert, riportert meg tudtunk győzni az igazunkról, és szinte mindegyik azzal fejezte be a velünk való beszélgetést, hogy ez az AQP valóban más, mint a többi párt, nehéz lesz a célunkat elérni, de tetszik nekik. Igen, ez így van, és taggyűjtés helyett – akiket ettől függetlenül várunk – szavazókat keresünk, majd utána meggyőződéses, elkötelezett tagokat. Ez is másként működik nálunk” – írták magukról.

Mi pártként szegények vagyunk, és magunk erejéből nem is lesz óriásplakátunk stb. Szembesítettük a kritizálóinkat azzal, hogy ez a szegénység nem feltétlenül hátrány, főleg, ha valaki komolyan gondolkodik, az könnyen megértheti. (Mi önkéntesként dolgozunk, erre nincs pénzünk.) Arra nem jó, hogy emocionálisan belehajszoljunk egy csomó embert olyan hisztériába, amely majd megválasztásunkat éri el. Nem, ez nekünk komolytalan és erkölcstelen dolog lenne. A „szegénységünk” fontos jelzés arra, hogy senki sem korrumpált minket, és ez így is marad. Így minden megbízást az kapná, aki jobbat adna, és a legolcsóbban adná a szolgáltatását. Nézzük meg, a gazdag politikai pártok pénzéből nem kap az ország egy fillért sem, az csak a hatalom megvásárlásnak az eszköze. Náluk a sok pénz olyan eszköz, amely a tehetségteleneket juttatja hatalomra, és nem azokra a szakemberekre költik, akik változást hoznának, így az ország évekig csak szenved. Az a pénz, amely felett rendelkezhetnek, az a nép által megszerzett megbízás nyomán a beszedett adók stb. feletti uralom, és ezt a pénzt nem megfelelő módon osztják el. Így meg kellene gondolni, hogy nem veszíthet – csak nyerhet – a nép egy szegény, de tisztességes párttal, sőt ez biztosíték, hogy egyik gazdag vagy külföldi rétegnek sem kedvez, csakis a nép érdekeit nézi. Ilyen az AQUILA Párt” – jelentették ki a szervezők bemutatkozó anyagukban.

Ha a nép gondolkodik – amit nagyon szeretnénk – és nem sörözések, bulizások, felelőtlen ígérgetések vagy táncolgatások miatt szavaz, akkor ebben az országban egy új, becsületes világ kezdődhetne, ahol nem halmozódna túl sok profit egyesek zsebében, de lenne munka és nem lenne éhezés. Nem lenne 12 órás munkaidő és az embereket nem aláznák meg a munkahelyeken stb. S ez nem ideologikus megközelítés, ez a józan ész gondolatmenete” – vallja az AQP.

A teljes programot itt olvashatják el: www.aquilapart.hu

Facebook-oldalukat pedig itt érhetik el: Aquila Párt

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.